korisnička zona

korisničko ime

lozinka

Prijava

Registracija

vremenska prognoza

Cijenjeni posjetitelji,
zadovoljstvo nam je predstaviti naše web-stranice na kojem ćemo se baviti zabavnom elektronikom, odnosno audio, video i foto tematikom.
Razvoj zabavne elektronike u zadnje vrijeme sve je brži, a njena dostupnost širokom krugu potrošača sve veća. No, ujedno su i mogućnosti proizvoda sve veće što povlači za sobom sve kompliciraniju uporabu uz sve deblja uputstva o korištenju, a to na kraju često rezultira činjenicom da korisnici koriste samo dio mogućnosti svojih uređaja.
Proizvođači zabavne elektronike u svojim reklamnim kampanjama nemilosrdno bombardiraju korisnike velikom količinom (često nebitnih) tehničkih podataka, pa se korisnici u nemogućnosti dobivanja savjeta često odlučuju na kupnju na osnovu podataka kojih ni sami ne razumiju.

Traženje odgovora i savjeta često se svodi na pregled internetskih portala koji obrađuju širok krug tema, od vremenske prognoze do dnevne politike, no činjenica je da na internetu nema puno mjesta na kojima se mogu pronaći stvarno korisne informacije vezane uz zabavnu elektroniku a da nisu puke komercijalne naravi ili forumi.

Naše web stranice nisu čisto komercijalne naravi, već su zamišljene kao mjesto na kojem ćemo prosječnom korisniku zabavne elektronike moći pomoći savjetima, testovima, te vlastitim iskustvima pri kupnji nove, te korištenju postojeće opreme.
Cilj nam je na jednom mjestu ponuditi što veći broj korisnih informacija koje će Vam biti od stvarne pomoći, te Vam stojimo na raspolaganju da nas slobodno kontaktirate ukoliko niste našli odgovore na pitanja koja Vas zanimaju.

Pored svega navedenog nudimo Vam mogućnost digitalizacije analognih audio, video i foto zapisa - a to je jedino jamstvo da ćete svoje stare zapise osigurati od daljnjeg propadanja, te uživati u njima kao da su jučer snimljeni.

Nadamo se da će naše web stranice postati ishodište u traženju odgovora na sva Vaša buduća pitanja ili nedoumice oko zabavne elektronike.

Novosti

DRM (Video i TV)

DRM - Digital Radio Mondiale je novi, digitalni standard za primjenu u difuziji radijskih programa koji na frekvencijska područja kratkog, srednjeg i dugog vala (ispod 30 MHz) donosi kvalitetu zvuka sličnu kvaliteti zvuka programa emitiranih frekvencijskom modulacijom (FM) na UKV području.
Svima je dobro poznata (loša) kvaliteta zvuka na područjima dugog, kratkog i srednjeg vala, no izgleda da će digitalna DRM tehnologija u naše domove donijeti FM ugođaj na AM području uz zadržavanje dobrih karakteristika prostiranja i pokrivanja AM područja.
Znači li to da ćemo sutra na AM području uz DRM tehnologiju slušati daleke radio stanice u FM kvaliteti, te da stara amplitudna modulacija (AM) odlazi u povijest ostaje za vidjeti, no činjenica je da je i ovaj segment radio difuzije koji se nije mijenjao desetljećima počeo prožimati dah digitalizacije. Naravno, za prijem DRM emitiranih programa bit će potreban i novi prijemnik.
DRM standard koristi MPEG4 AAC kodiranje signala za muziku, te nudi mogućnost CELP i HVXC kodiranja za govorne programe uz još niži bitrate.
DRM zadržava postojeći maleni analogni AM bandwidth (standardno 9 kHz, no postoje i modovi koji koriste 4.5 kHz, te 18 kHz uz koji se DRM može emitirati uz postojeći analogni AM signal) za difuziju pojedinog programa što uz prednost visokovjerne reprodukcije zvuka otvara mogućnost difuzije puno većeg broja radijskih programa nego na UKV području koje je ograničeno na 87.5 - 108 MHz uz korištenje puno većeg bandwitha (100 kHz) za difuziju pojedinog programa.
Odašiljači i veze d.o.o. idu ukorak sa najnovijom tehnologijom, stoga je pušten u pogon predajnik Deanovec na frekvenciji 594 kHz koji u DRM tehnologiji emitira program Glasa Hrvatske, te sa čujnošću na području sjeverozapadnog dijela Hrvatske.

datum objave: 17.04.2010.

RTL 2 i DOMA TV (Video i TV)


Od danas, 03.01.2011. sadržaj novih programa koji se emitiraju na multiplex B (RTL 2 i Doma TV) možete...
komentar

Gašenje analognih TV odašiljača u regiji D7 (Video i TV)


Gledatelji u digitalnoj regiji D7 (Zadarska, Šibensko-kninska i dio Ličko-senjske županije)...
komentar

MUX B: Novi raspored kanala (Video i TV)


Od subote, 6. ožujka na snazi je novi raspored programa unutar multiplex-a B (MUX B) na nacionalnoj...
komentar

ARHIVA

Video i TV

tv program

Prikaz TV programa nije moguć bez uključene podrške za Javascript